Tänään oli hassu päivä.
Koulussa oli meneillään kolmatta viikkoa jatkuva ryhmätyöprojekti riskien-hallinnasta sosiaalityössä.Tähän asti mahtava kurssin vetäjien ennalta valitsema ryhmämme oli vain keskittynyt arvioimaan toistemme osallistumista ryhmätyöhön  (reflektio) ja setvimään erinäisiä kahden  vuoden aikana syntyneitä henkilökemia-ongelmia.

Suurin urotekomme oli ollut rotaatio-systeemin luominen ryhmäkansion (aika tyhjä) säilyttämisestä.Eli sellaista tehotonta "Näin-naapurissa" kolhoosi-miitinki-meininkiä sekoitettuna järkyttäviiin puna-khmeeri tyylisiin kritiikki- ja ilmianto sessioihin; Siis normaalia sosiaali-alan meininkiä.

Olimme aika tyytyväisiä rauhalliseen mutta lyhytkatseiseen eloomme kun aloimme kuulla muiden ryhmien jäseniltä outoja huhuja ja myyttejä opintovierailuista ja itsenäisistä, kotona tehdyistä mini-tutkielmista!
Siis että muut tekivät koko 4.5 ovarin kurssin eteen jotain muutakin kuin kävivät luennoilla ja heittivät läppää pari kolme tuntia viikossa!

No, paniikkihan siitä sitten nousi. Päätimme heti skipata loppupäivän tunnit ja lähteä vierailemaan jossain vanhusten informaatio-härdellissä josta joku oli kuullut jossain.Muut opiskelijat heittivät taas perään kommenttia janosta ja terassi-kelistä. Meillä taitaa olla huono maine.Tai ainakin mulla.Mullehan ne puhuivat.

No, päästyämme kamppiin syöksyimme suin päin sisään ko. keskukseen (jonka yksi meistä oli bongannut)ja aloimme vaatia informaatiota yllättyneiltä sossun tädeiltä.

Keskuksen henkilökunta olikin yllättävän palvelu-altista ja alkoi heti koota meille materiaalia ja printata informaatiota omasta intranetistään.Kävi ilmi että tämä vanhusten tukikeskus tjsp. oli osa suurempaa helsingin sosiaalitoimen sokkeloa joka oli oikea informaatio aarre-aitta!

Lopputulos oli hieno - Saimme koko kurssin vaatimat pamfletit ja infot kaikki samasta lähteestä.
Mieleen kyllä nousi kysymys siitä kuinka suuren osan kaikista esim. helsingin sosiaalitoimen julkaisemista pamfleteista koukkaa mukaansa sosiaali- tai terveysalan opiskelija opintovierailulla?Jäävätkö itse asiakkaat ilman?Yksi meistä jopa sosialisoi itselleen helsingin kartan.
-Ei sentään sitä isoa seinällä olevaa.

Koko hommaan meni noin 30 minuuttia.Tässä huomaamme että  koulutusohjelmassamme korostuva korkeampi ikä ja sen tuoma "elämänkokemus" on usein kovin hyödyllistä.Ei kannata häslätä liikaa.

Tämän jälkeen olikin aika siirtyä bisselle kaverin kanssa. Kellohan oli 12:45.
Tämä meno ei voi jatkua.