Olen aloittanut uudelleen vanhan harrastukseni.

Kun muutimme ulkomaille ollessani lapsi halusin kovasti oppia jotian itämaista taistelulajia. Isäni Hong Kongin kiinalainen sihteeri sitten etsi ja ehdotti minulle eri lajeja.

Lopulta tein valintani kovin nopeasti kuullessani että yksi näistä lajeista oli sama jota Bruce Lee oli harrastanut pienenä.

Kukapa ei haluaisi olla niin kuin Bruce Lee? Perehdyin lajiin hartaasti ja jatkoin sen harrastamista läpi koko lapsuuteni ja  teini-ikäni.Monesti siitä oli hyötyä kun jouduin suuren suuni takia hankaluuksiin.Näistä selviämiseen laji sopi kuin sormi silmään ta kyynärpää naamaan. Varsinkin sellaiselle hintelälle rastapäiselle tontulle joka sillon olin.

Ja jännintä oli että opetajani ei edes välittänyt vaika tappelin.Se oli kai jotenkin ihna vain odotettavaa sen vanhan kiinalaisen juopon mielestä.Tärkeintä oli että voitin.

Jatkoin harrastusta vähän aikaa tutluani suomeen ja uudelleen myöhemmin. muualla mutta en enää saanut siitä samaa nautintoa. Pisin harjoitusputki oli vain vuoden mittainen

Mutta pari viikkoa sitten huomasin että lajia voi harrastaa lähellä uutta kämppääni ja vieläpä aika halvalla.

En epäröinyt hetkeäkään vaan iskin heti kiinni. Ja nyt tuntuuu hyvältä olen saanut takaisin sen tekemisen ilon joka oli välillä kateissa.

Kyllä Yim Wing Chun oli fiksu tyyppi. Ja Benjamin Zephaniah oli aivan oikeassa omistaessaan hänelle runon.