Olen mietinyt tätä presidentin-vaali kamppanjaa.

Minusta koko kilpa on aika tylsä. Suomalainen media on aika flegmaattisesti marginaloisoinnut  kaikki paitsi kolme "pääehdokasta". Vaalitenteissä näiden kolmen annetaan selostaa omia melko tylsiä ja välinpitämättömiä juttujaan noin kolme kertaa niin pitkään kuin muiden.
Pahinta tässä on tietenkin se että juuri näillä kolmella ei tunnu olevann mitään järkevää sanottavaa.

Sen sijaan esim. Henrik Lax on onnistunut tuomaan julki monia erittäin pitkälle mietittyjä ja perusteltuja mielipiteitä. Jopa  Timo Soini on on loistanut keskustan, Kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaiden rinnalla.

Vanhanen ja Halonen tuskin viitsivät edes ottaa vaalitenttejä vakavasti, niin varmoja he ovat pääsystään toiselle kierrokselle. Niinistö taasen harrastaa kolmi-osaista taktiikkaa.Hän: 1)  syyttelee muita ihan kaikesta 2) Nuoleskelee väestöä käsittämättömillä liirumlaarumeilla jostain "perisuomalaisesta sisusta"- 30-luku meni jo. ja 3)  Päästää ssuutaan ihmeellisiä väitteitä omista saavutuksistaan. Kuten että hän pani suomen talouden kuntoon.

Koko presidentin vaali masentaa minua prosessina.

Yleisradiossa presidentti-ehdokkaita tenttaava partaturri on kyllä kaikkien aikojen pohja-noteeraus. Hän syyttää ehdokkaita mitä mielikuvituksellisimmista asioista ja vaatii heitä vastaamaan kysmyksiin jotka ovat aivan selkeästi ansoja. Mitään arvokasta tietoa noista haastatteluista ei ainkaan saa. Viihteenäkin ne ovat korkeintaan keskinkertaista huttua.

Tosin on jännää seurata minkälaisia samamkkoja herra päästää susutaan. Tänään piinatessaan Hautalaa vaikutti siltä että hän olsi hetkellisesit kyseen-alaistanut kansan luotattavuuden ja sopivuuden päättää asioista kansanäänestysten avulla.Kansa kun on hänne mukaansa usein aivan liiajnn ailahteleva ja tyeprä edes äänestämäämn niin kuin he itse tahtovat. 

Samalla periaatteella voisimme tietenkin kyseen-alaistaa kaikenlaiset äänestykset yleensä.

Miksiköhän tämä toimittaja sitten haluaa omalta osaltaan tukea moista farssia jonka toimijat eivät edes tiedä mitä haluavat ja jos tietävät, eivät kumminkaan osaa toteuttaa päämääräänsä?

Tämä kyllä panee miettimään.