Eilen lähdin bilettämään muutaman kaverini kanssa Helsingin yöelämään.Päädyimme joidenkin kierojen olosuhteteiden pakottamana erääseen Mannerheimintiellä sijaitsevaan K.24 pintapaikkaan. Vaikka minulla oli omia ennakkoluuloja tätä mestaa kohtaan päätin niellä ne yleisen sovun nimissä- eräs seurueestamme kun oli vain päättänyt että siellä pitää käydä.Ja että se on upean viileä mesta.Enmme jaksaneet väittää vastaan.

Ilta alkoi hyvin. Normaali juoma baarista oli vain 5.80. No ilmapiiristähän pitää maksaa ekstraa. Musiikki oli aivan uskomatonta. Mulla soi vieläkin päässä eräs kertosäe jossa kuunnellaan tomppaa.Tai jotain sinne päin.

Muut asiakkaat koostuivat seuraavista ryhmistä.1) Etelä-eurooppalaiset ja latinalais-amerikkalaiset vaihto-oppilaat  etsimässä helppoja saaliita 2) Yli 50 vuotiaat pikku joulun viettäjät. 3) Erinäiset maaseudulta paikalle saapuneet hormoonihiiret.4) Järkyttävässä kännissä pissistelevät noin 25-30 vuotiaat nuoret naiset.- No, ne kaikkihan oli aivan hirveässä kännissä.

Voitte kysyä miten nämä ihmiset sitten pystyivät tanssimaan? No jos tunnelma tanssilattialla on tarpeeksi tiivis niin kukaan ei yksinkertaisesti pysty kaatumaan. Ja tanssiminenhan on epämääräistä huojumista paikallaan.Muuutenhan voi vaikka alkaa oksettaa ja ne 12 bisseä ja kaikki drinksut tulla ylös.
Sitäpaitsi suomalaisillahan on oma tapa tanssia tangoakin järkyttäväsäsä ahtaudessa vähä-eleisesti huojuen.Eihän kansallisista ominais-piirteistä tingitä.Ja puolet huvistahan on kun voi jatkuvasti törmätä muihin ihmisiin.

Nyt täytyy pyytää anteeksi, mutta kun yleensä käyn paikoissa joissa ihmisillä on joitain alkeelisia käytöstapoja.
He harvemmin tanssivat täysi tuoppi kädessä ja tönivät toisia miten vaan haluavat.tai käyvät kiinni perseeseen. Musiikista en sano sen enempää sillä sehän on maku-asia. Mutta kyllä minä olisin mieluummin ollut ihan  missä muualla kuuntelmassa vaikka baijerilaista humppaa tai norjalaista deathmetalia kuin tuota juntti-poppia. Illan aikana tuli pari aivan tansittavaa 90-luvun techno dance kappaletta.Thats it.
Ja mulla on aika laaja musiikkimaku.

Samanmielinen kaverini tanssi naamallaan sellainen hymy joka ei ole hymy.
Tietenkin, koska me osaame tanssia ja nautimme tanssimisesta hieman enemmän kuin keskiverto ihminen, pystyimme silti  pitämään yllä jonkinlaista puolihauskaa. Ja vieläpä ilman alkoholia.
Mutta näytti siltä että suurimmalle osalle siitä väestä tansimimen ilman alkoholia on aivan mahdoton idea.Toistimme vain toisllemme sitä vanhaa skene-väen totuutta "tavis-bileistä."

Tämä on  sinänsä järkyttävää siinä mielessä että eihän me edes oikeasti ylennkatsota ns. normaaleja illanvietto-paikkoja. Tuolla kyllä ennakkoluulot vahvistui.Hyvä että nuorempi konemusiikki-väki ei pääse vahingossakaan tuonne.
Sen jälkeen niistä olisi mahdotonta karsia pois sitä über-ylimielistä asennetta kaikkea skenen-ulkopuolista kohtaan.Minä sentään tiedän että tuo ei ollut normaali paikka vaan yksinkertaisesti joku portaali-pimeälle puolelle.

Ok. Vali vali.Sainhan sentään käyttää pitkästä aikaa sellaista muykavaa aussifutiksessa opittua taklausta että 150cm kaverini ei olis jäänyt sellaisen noin 195cm 120kg jätkän tallomaksi.

Muuten ilta oli kyllä aivan kauhia. Se paikka oli helvetti.

Illan kruunasi tietenkin se että ensimmäisen kerran elämäni aikana menin vahingossa väärään yöbussiin ja nukahdin.
En tiedä miten se oli mahdollista. aina ennen olen kyllä osannut noustaoikeaan autoon vaikka olisin ollut aivan siivottomassa vappu-kännnissä tjsp.Syytän vesiselvää tilaani ja illan aiheuttamia traumoja.

No joka tapauksessa, heräsin keskellä skuttaa ja jouduin katsomaan pysäkin kartasta missä olin. Sitten käytin kännykässäni olevaa kompassia (Niin, kyllä ne kaikki nauroi mulle kun esittelin ko.ominaisuutta silloin kun ostin kännykkäni...) määrittäkseni oikeann etenemis-suunnan.
Kotiin oli matkaa vajaat 11km linnun tietä.Eikä oikeasti edes häirinnyt.Olin täysin rauhallinen ja nautin kävelyretkestä. Aika jännää.

Katselin taivasta ja kuuntelin lumen narskuntaa kengän alla. Ja puhuin kauan kadonneille kavereille Ja parille joiden tiedän siirtyneen ajasta iäisyyteen.

I see dead people
And that is good.